Teszem fel a kérdést mostanában vendégeimnek, keresve ezzel is, hogy vajon mi lehet a legfőbb hívó szó, amivel dolgozhatom az új vendégek és vevők megtalálásán. Gondoltam majd közzé teszem, mennyi dologért lehet szeretni ezeket a terméket és a szolgáltatást. Aztán rövidre zárult a kutatásom. Mert mikor egymás után hangzottak el a szinte hangszínben is ugyanazok a megnyilvánulások, akkor láttam, erről az egy dologról kell szólnom, elég lesz most csak ezt mutatnom azoknak, akikre még vár a találkozás a Dr Hauschka kozmetikumokkal.

És mi az, ami egytől egyig elvarázsolja a vendégeim? Hogy szól a kérdésemre adott válasz?

 „ Hát az illata! „ Ezek az illatok azt is felelevenítik, hogy „ itt jó”, hogy „ilyenkor itt jól vagyok magammal”. Otthon, ha használom valamelyik terméket,” jön ez az érzés, ami a bennem megszülető nyugalmat hozza, a napi rohanás előtt, vagy a rohanós nap után.” „ Mikor este befújom az arcom Dr Hauschka Arctonikkal, érzem most valami különlegest kap a bőröm, és vele magam is különlegessé válok.” „ Ezek az illatok az első kezelés emlékét juttatják eszembe, odáig                                                                                           visznek vissza. „

Hallgatom és ámulok, milyen élményeket és érzéseket tárolnak az emlékeitek, hányszor vagyok én is veletek a megidéző illatokban. El is gondolkodtatott engem is, hogy is vagyok én ezzel, aki napi rendszerességgel élek ezek között az illatok között. A megszokott mögött nekem mi rejlik?

Valóban, amikor magam is a Dr Hauschka képzésen voltam,  izgatottan vártam, mint a gyerekkor csodáját, hogy milyen lesz gyakorlatban, a kezelésben is érezni, ezt a sok lenyűgöző  dolgot, amit itt hallok?  És valóban , mikor magam is felfeküdhettem a kezelőágyra, elvarázsolt az újszerűség élménye, és azok az illatok melyek ott, először értek – az arcborogatások, a krémek illata-, nekem is rögzítették az első meghatározó találkozást ezekkel a termékekkel. Tudtam és éreztem, hogy most valami nem hétköznap történik velem, valami különleges, amit már a finom, visszafogott, de mégis intenzív illatok is hordoznak magukban. Igen, intenzív az illat, de nem olyan ami leteper, amibe beleharapnál, amit cipelni kell, hanem ami belopódzik valahova a lelkünkbe és velünk marad. Az Dr Hauschka Arcápoló tej illata máig arra helyre visz vissza engem is, ahol először találkoztam ezzel az jóleső élménnyel.

És mi ez az illatvarázs? Miből tevődik össze a Dr. Hauschka készítmények illata?

 

A készítmények illata kizárólag a természetes éterikus olajokból álló kompozícióból származik. Ezek gyakran több száz, természetes kötésben lévő összetevőből állnak, és minden egyes készítménynek jellegzetes, sokrétű illatot kölcsönöznek. A termékek deklarációjában nem jelennek meg az egyes éterikus olajok pontos összetétele, mert a saját alkotású keverékkel kapcsolatos tudás különösen értékes számunkra, amelyet védenünk kell- mondja a az illatkreátor. Onnan ismerhető fel, hogy illatosított termékkel van dolgunk, hogy az összetevők felsorolásánál a törvényileg előírt „Parfüm“ gyűjtőnév szerepel. Mivel a „Parfüm“ megnevezést szintetikus illatanyagokra is alkalmazhatják, szeretnénk még egyszer hangsúlyozni, hogy a Dr. Hauschka kozmetika nem használ szintetikus illatanyagokat, csak természetes alkotóelemeket.

           Jörg-Zimmermann a Dr Hauschka illat kreátora

És mit jelent az éterikus olaj, az éterikus illatok? Nem kevesebbet, mint azt a folyamatot, ami a növény fejlődése mentén zajlik. Mely során a földből kikel, vagy kihajt a növény, szárba szökken, hozza a leveleket, virágot bont, terméssé érik, mindezt a a földből felszívható ásványi anyagok növekedésre ösztönző hatása által. De közben van valami, ami felé, mint valami mágnesként vonzódik, törekszik a növény. Alulról szinte tolja, hajtja, felülről hívja, vonzza. Ez nem más, mint a Nap és a Nap erők ereje. Az az erő, amiért a növények fény felé törekednek, a nap felé fordulnak. E növekedési szakaszban, pedig a virág színének megnyilvánulása, és a képződött illatok, már nem is földi, anyagi minőség, hanem az éter átható erejének a nyoma, a Kozmosz földi lenyomata. Ezek a tiszta növényi illatok hatása, melyek soha nem tudnak a mesterségesen előállított formában ugyanúgy előhívódni és lelkünkre ugyanolyan átható erőt képviselni. Maximum átütőt.
Maga a Wala, a Dr Hauschka termékek gyártója ennek a minőségnek megőrzését már a növények biodinamikus termesztésében, valamint a feldolgozás legtermészetesebb módjában vigyázza, a ritmizálás, a növényi olajok vegyi anyagok nélküli kinyerésével.

Korábbi írásomban a szintetikus anyagok felől közelítettem meg ezt a témát, a két cikk egymást kiegészítve, talán jobban érthetőbbé teszi a szerves és szervetlen anyagok közötti meghatározó különbséget. A szintetikus anyagok eredete

És íme Dr Hauschka illat kreátora, Jörg Zimmermann  ( kat. a névre ) és némi bepillantás munkájába.

DR HAUSCHKA KOZMETIKA tehát a teljességre törekvő, a természetet és a természetességet megőrző kozmetika.