Messziről olyan, mintha egy sárga-narancsszínű virágtengert fedeztünk volna fel. Közelebbről megnézve a virágokat, tulajdonképpen sárgák, csak az elvirágzás során színeződnek vörösesbarnás narancsszínűre.

A nyúlszapuka kevésbé ismert gyógynövény. A túltrágyázás következtében sok mezőről, rétről eltűnt, és a népi gyógyászat vele kapcsolatos tapasztalatai is elhalványultak. A pillangós virágúak népes családjához tartozik, a hüvelyesekhez. Jellemző, hogy a faj, rendkívül „ plasztikus”, azaz termőhelyétől függően erőteljesen változtatja levélzetét, bolyhosságát ( kovaszőrösségét), a virágkorona színét és formáját. Csaknem egész Európában megtalálható, északon Skandináviáig, keleten a Kaukázusig , délen Észak-Afrikáig.

A nyúlszapuka különlegessége a mind megjelenésében, mind termőhelye tulajdonságaiban fellépő rendkívüli változatosság, ami a növény erőteljes alkalmazkodó képességét mutatja. Bárhol él az ottani csapadékmennyiséghez úgy alkalmazkodik, hogy milyen levélzetet növeszt. Egészen a lapu levélszerűtől, a tűhegyű variációkat alkalmazza, annak függvényében, hogy nagy párologtató felületet, vagy a vizet raktározni tudó levélformára van szüksége.

 

Felfelé törekvő, ugyanakkor gyorsan terjeszkedő kibontakozása erőteljes vegetatív erőit nyilatkoztatja meg. A felépítő és leépítő folyamatok közötti egyensúlyozás képességét közvetíti a bőrnek is, melynek a leépítő környezeti hatásokkal szembeni ellenálló képessége erősítést kap – ezáltal nem öregszik olyan gyorsan. A nyúlszapukát ezért változékony, a világra nyitott növénynek nevezhetjük amely rendkívül érzékenyen  válaszol a mindenkori környezet alakító erőire. E képessége folytán a Nyúlszapuka a Dr. Hauschka kozmetika kulcsfontosságú növénye, így mind az arcápolás, mind a dekoratív készítmények egész sorában megtalálható:

Dr Hauschka Arctonik, mely  gyengéd módon serkenti a bőr saját energiáit. Gondoskodik bőre rózsás színéről és vitalitást árasztó kisugárzásáról. Normál, száraz, érzékeny és regenerálódásra szoruló bőr esetén az Arctonik ideális az alap bőrápolás erősítő fázisához. Dr Hauschka Arctonik használata– videó

 

Dr Hauschak Arcápoló tejnek köszönhetően bőrre sugárzóvá válik. A könnyű emulzió az értékes növényi kivonatoknak és olajoknak köszönhetően aktivizálja a bőr természetes zsír- és vízháztartását, és rózsássá, finommá teszi a bőrt.

 

 

Az Ajakápoló stift ideális védelmet nyújt a finom, kiszáradásra hajlamos ajkaknak. A sheavajat, méhviaszt, mandulaolajat és nyúlszapukát tartalmazó összetétel ápolja az ajkak érzékeny bőrét, és megvédi azt a környezeti hatásoktól.