Számomra mindig érdekes, hogy vajon mi lehet az oka annak ha egy növény dacolva a természet rendjével, más élettevékenységet mutat. Vajon miért, és mi lesz az így létrejött termés gyógyító, ápoló hatása és felhasználhatósága?

 

Különleges,  ahogyan a kökény a hideget kezeli, és ahogyan együtt él vele. Szinte még el sem olvadt a hó, amikor a még levéltelen növény kinyitja hófehér, bájos virágait. Teljes a pompája, a túlcsorduló virágzás idején, aztán a fennmaradó időben egyenesen visszahúzódik, amit megfigyelhetünk a fekete, hegyes tövisekkel rendelkező fán és a kicsi, fanyar  gyümölcsökön is.

A hidegre az év vége felé van szüksége, hogy fanyar, szájat összehúzó gyümölcseinek ízébe egy kis édesség is vegyüljön. A hideggel, amelyet átél, és amelyre szüksége van, belső tüzét állítja szembe, azt a melegséget, amellyel az embereket ajándékozza meg. A kökény a belsőjében őrzi a tüzet, és csak lassan adja azt le. Nem gyorsan fellobbanó szalmaláng ez, hanem lassan pislákoló parázs, amely hosszan tartó melegséget nyújt. Milyen érdekes, úgye? Talán magunkban is érezzük ezt a belső meleget, melyet vissza tudunk tartani, nem kiárasztani a világra, és bevárva az időt adjuk oda ügynek, társnak, folyamatoknak. Csak oda csempészve meleget és édeset, ahol és amikor annak eljött a várva várt ideje.

Milyen termékekben érhetjük utol ezt a legnagyobb hidegben a belső hőjét érvényesíteni tudó tulajdonságot, mely a fanyart édeskéssé teszi?

 

A Dr. Hauschka Kökényvirág ápoló olaj erősíti és átmelegíti a bőrt. A jótékony illatú kökényvirágból, nyírfalevélből és orbáncfűből álló harmonikus összetétel feszesebbé teszi és salaktalanítja a szövetet. A bőrt erősítő tulajdonságok biztosítják, hogy az energikus, és ápolt benyomást keltsen. A vadon növő bokrokról gyűjtött, teljesen érett kökénytermésből gondos munkával állítják elő az eszenciákat. A kökényvirág kíméletes módszerekkel előállított olajkivonatai ápoló hatásukat:

Kökényvirág ápoló olaj

– a Dr. Hauschka Kézkrémben,

– a Citrom-citromfű testápoló tejben,

– a Birs testápoló tejben,

–  Zsálya-menta deo-ban és

–  Frissítő lábkrémben  bontakoztatják ki    .

Kézkrém

Zsálya-menta deo