Egy év eleji elhatározás volt, hogy fluorid tartalmú fogkrémet nem fogok használni. Olvastam a fluorid káros hatásairól, borzadtam, kételkedtem, eszem már-már tudta nem kéne ezt használni, miközben naponta még többször nyomtam magamba a fogmosás közben a nagy dózist.

Érzékenyebb a dologra gyermekem kapcsán lettem, aki ez időben tanulgatta a fogmosás fortélyait, súrolgatás közben ette, szopogatta az édes, habos fogkrémeket.
Azt is olvasható volt a gyermekfogkrémek tubusain, hogy a számukra készült termékek magasabb fluorid tartalommal rendelkeznek, hiszen az egészséges fogak kialakulásának záloga a TV reklámok szerint, a szervezet megfelelő fluorid tartalmának biztosítása a fogkrémek által. Más forrásokból viszont azt is tudni lehet, hogy a fluorid felszívódása a szájban kicsit nehézkes, ha nem lehetetlen, lenyelve pedig mérgező hatása miatt nem ajánlott, nem beszélve a fogkrémekben található az egyéb károsító hatású anyagokról.

Magam csak kontrollálni tudom, hogy nem nyelem le még az öblítő vízzel se, de gyermeki magamból kiindulva, emlékeztem a finom Gabi fogkrémre, melyből igencsak bőségesen jutott a pocakomba is. Gondoltam kisgyermekem, tanulva a fogmosás technikáit, és szopogatva az édes fogkrémeket vajon miért lenne más ebben? Arról persze nem szólnak a reklámok, hogy a colák fogyasztásával milyen mértékű a csontokból a Ca kiszívódása, ami újabb károsodásokat okoz, de ez az írás nem a cola káros hatásairól akar szólni.

Aztán azon is elgondolkodtam, hogy ez a fluor, vajon csak így vihető be a szervezetbe? Ma már tudom, hogy dehogy. A fluor és a természetben előforduló vegyülete a fluorid is jelen van körülöttünk. A vizekben, zöldségekben, gyümölcsökben. Azok rendszeres fogyasztásával pont annyi kerül a szervezetbe, amennyire szükség van. A rendszeres és alapos fogmosás, pedig önmagában csodákra képes a fogak jó állapotának megőrzésében. Tehát csak egy igazán jó fogkrémre van szükségem.

Másik akadálynak új szokásom kialakításában, a fluorid mentes fogkrémek használatában a magas árat érzetem. Amit eddig 150- 250 Ft-ért vettem, most nem akaródzott 1000 Ft fölötti árat fizetni, hiszen ez még csak egy fogkrém, és már mennyit költöttem!- mondta takarékos énem. Aztán az a gondolat is megérkezett, hogy az a többlet pénz amit a jobb fogkrém használatára költök, azt megtakaríthatom más felesleges dolgok nem megvásárlásával.

És akkor döntöttem! Mostantól a jó fogkrémre, igenis áldozok!

Dr. Hauschka fogrém

A Dr Hauschka fogkrémek, melyek un Med termékek, az egyébként is magas színvonalú termék kínálatból, ráadásul gyógyító hatású termékek, magas gyógynövény tartalmukból adódóan. Növényi alkotórészeik már bizonyították hatékonyságukat az orvosi gyakorlatban is. A Dr Hauschka fogkrémek segítenek a fogínygyulladás megelőzésében, erősíti a fogínyt, és biztosítja a kiegyensúlyozott, stabil szájflórát.

Ami pedig az árát illeti, nos ezek a termékek különösen nem tartoznak az elérhetetlenül drága árkategóriába, Sőt!

További nagy élmény a használatuk során, hogy a fogmosás nem jár együtt egy habgejzír leküzdésével, könnyű volt megszokni a vele való tisztálkodást. A fogmosás után pedig nem nincs kellemetlen szájszárazság, mert nincs mi szárítsa a szájflórát. Marad az üde lehelet, és a tiszta fogak.

Buzdítok mindenkit elnyűtt szokásainktól való megszabadulásoktól, némi ránézéssel bármi dolog fonáka meglátható.
A Dr Hauschka fogkrémeket pedig melegen ajánlom azoknak, aki egy jó terméket keresnek, vagy lépnének egészségük vigyázása érdekében egy jelentőset.

A termék a kozmetikában megvásárolható.
Dr Hauschka Med Mentás erősítő fogkrém
Dr Hauschka Med Sóvizes fogkrém érzékeny fogakra

Töltet: 75 ml   Ár: 1.280 Ft