A Dr Hauschka termékek között az arcápolás területen egy alapterméknek számító termék a mélytisztító krém, mely teljesen egyedi a kozmetika palettáján található tisztító termékek között. Elsősorban a napi tisztítás a feladata, de egy enyhe alapozó eltávolítása is belefér tisztító erejébe. Egy különleges termék, mely tisztít és már ápol is.

  • Hogyan?
  • Milyen növények működnek közre ebben a hatásban?
  • És hogyan kell ezt a terméket jól használni?

 

Mélytisztító krém

Mandula őrleményt is tartalmazó krémet vízzel összekeverve hordjuk fel a benedvesített arcbőrre, finoman nyomkodjuk be, majd többször újra nedvesítve kezünket, ismételjük a mozdulatot. Kétszer-háromszor végig haladunk fentről lefelé az arcon, utána az eddig szinte teljesen eltűnt krémet bő vízzel leöblítjük. A krém mélyrehatóan tisztítja a bőrt, a pórusokba mélyen behatolva eltávolítja a szennyeződéseket, a pórusokban felgyülemlett faggyút, az elhalt bőrsejteket, utána finom, puha tapintású a bőr, a készítmény visszazsírozó hatása következtében mintha már be is krémeztük volna.

A tisztító termékek és a víz, általában a bőr felületén lévő lipoid réteget is bontják. Ez a réteg a víz és zsír speciális kombinációja, mely a bőrt víztartalmának megőrzésében  segíti. A téli időszak, mely szárító hatásokban igencsak bővelkedik, legyen az jeges szél, a kinti- benti hőmérséklet közötti hirtelen különbség, melyet a fedetlen arcbőrnek állni kell, vagy a fűtött lakások száraz melege, melyek mind védelemre késztetik a bőrt. Ebben segít ennek a mélytisztító terméknek a visszazsírozó tulajdonsága, mely puha tapintásúvá és védetté teszik a bőrt a külső szárító hatásokkal szemben.

 

Összetevők és hatásaik:

 

mandula

Mandula őrlemény: vízzel érintkezve megduzzad. Eközben nemcsak vizet vesz magában, hanem a bőrön és a pórusokban lévő szennyeződéseket, kiválasztási termékeket is. Ezért fontos, hogy bő vízzel leöblítsük, mert a bőrön maradó szemcsék továbbra is szívhatja magukba a vizet, most már a bőrből.

 

 

 

nyúlszapuka

Nyúlszapuka: ösztönzi és normalizálja bőrben zajló anyagcsere folyamatokat, a felépítő és leépítő folyamatok egyensúlyát, megakadályozva, hogy bármelyik túlsúlyba jusson. A nyúlszapuka segítségével a bőr ellenálló ereje fokozódik a nappali leépítő környezeti hatásokkal szemben így a bőrkép finomodik.

 

 

kamilla

Körömvirág  és kamilla: ez a két növény erőteljes struktúráló hatású erőket közvetít, magas fokú rendezettséget segít a bőrben is megvalósítani. A fénnyel és a hővel erőteljes kapcsolatuk az, ahogy úrrá lesznek a nedves sötéten, de a hő és fényerők sem nem keményítik meg, nem szárítják el őket, utal azokra az erőkre, amelyek a bőrben is segítenek fenntartani a rugalmas, nedvességgel bánni tudó állapotot. Ezen túl gyulladáscsökkentő és gyógyító hatásuk is van.

 

Varázsmogyoró

Varázsmogyoró : kivonatok szöveteket feszesítő, a bőr vérellátását finoman ösztönző hatású növény. „Egy bokor, melynek van ereje tavasziasan virágozni, amikor a tél uralkodik, képes felvenni a harcot a túl korán jelentkező leépülési jelenségekkel és varázserővel segítségül hívni a tavaszi virágzás hatalmát.”

Igazából a Dr Hauschka mélytisztító termék nem csak egy alapos tisztíást, hanem egy jó alapú ápolási lehetőséget  nyújt az így előkészített bőrnek. Használata, reggel és este az ápoló termékek előtt javasolt, minden bőr számára.