Gyümölcssavas hámlasztás

A gyümölcssavak,természetes anyagok. Az almában almasavként, citromban citromsavként, szőlőben bórkősavként, a nádcukorban glikolsavként van jelen. A sejtek közötti kötéseket tudja oldani, mely folyamat során az elhalt, de leválni nem képes sejtek leválását teszi lehetővé. Ezzel a kicsit felgyorsított, de még kíméletes folyamattal segítjük a bőr sejtjeinek a gyorsabb újjá születését, megfiatalodását.

Bővebben
Kezelés menete

A nyári, erős napfény elmúltával újra lehetőség nyílik a hámlasztó kúrák alkalmazására.
Használhatjuk :
– a napfény okozta bőrszínváltozások halványítására,
– a bőr hidratációjának fokozására,
– apróbb, mimikai ráncok kisimulására,
– a pattanásos bőr állapotának javulására,
– májfoltok elhalványodására.

A látványos eredmény eléréséhez kúra szerű módon kezelünk 8 héten át, otthon napi rendszerességgel, a kozmetikában pedig heti gyakorisággal.
A kúra során fokozatosan szoktatjuk a bőrhöz a gyümölcssavat (mely savként kissé csípős anyag), de lépésről-lépésre haladva kellemes érzet kíséri a kezelést.

A gyümölcssavak, röviden Ah-a ( alma- almasav, citrom-citromsav, szőlő-borkősav, nádcukor- glikolsav…), bár természetes hatóanyagok, de nagyobb töménységben csípős érzést keltenek a bőrön, ezért kis töménységű termékkel indítunk ( 5%), majd miután a bőr hozzászokott ,heti váltásokban jutunk el a 10, 20, majd 40%-os töménységű anyagokkal való kezeléshez.

A kezelés menete

1.hét 
kozmetikában : 5%-os Aha-at tartalmazó terméket a bőr felületén finoman eloszlatok.
Enyhe csipkelődős érzet pár perc alatt megszűnik, miközben az elhalt hámsejtek is finoman leválnak a bőr felületéről.
Egy kellemes, fény és hőterápiás gépi kezelés segítségével a bőr állapotának megfelelő hatóanyagot juttatunk az elhalt hámsejtektől megtisztult bőrbe.
Majd egy rövidebb arcmasszázs az arcbőr felszínét ápolja.
otthon: a letisztított arcbőrt minden este és reggel vékonyan bekenjük az 5%-os termékkel.Ezután bőrtípus szerinti hidratáló krém használata szükséges.

2. hét
kozmetikában : 10%-os Aha-at tartalmazó terméket a bőr felületén finoman eloszlatok.
Ekkor már a magasabb töménységet is enyhe csípős érzet fogja követni, hiszen az 5%-os termékhez hozzászokott a bőr.
A kezelés további menete hasonló a korábbiakhoz, annyi különbséggel, hogy hétről-hétre egyre finomabb lesz a bőr tapintásra és látványra is.
otthon: a letisztított arcbőrt minden este 10 %-os , reggel az 5%-os termékkel vékonyan bekenjük . Majd bőrtípus szerinti hidratáló krém használata szükséges.

3-4-5. hét
kozmetika: 20%-os koncentrációjú készítményre váltunk, mely ekkora szinte ugyanazt az enyhe csípős érzést fogja kiváltani.
A hatóanyagok bejutása a bőr mélyebb rétegeibe egyre hatékonyabb, így a látható változás a bőrön is, a feszessége fokozódásával, simább bőrfelszín létrejöttével.
otthon: a letisztított arcbőrt minden este 10 %-os , reggel az 5%-os termékkel vékonyan bekenjük . Majd bőrtípus szerinti hidratáló krém használata szükséges.

6-7-8. hét
Kozmetika: 40%-os koncentrációjú készítményre váltunk, mely ekkora szinte ugyanazt az enyhe csípős érzést fogja kiváltani.
A hatóanyagok bejutása a bőr mélyebb rétegeibe egyre hatékonyabb, így a látható változás a bőrön is a feszessége fokozódásával, simább bőrfelszín létrejöttével.
otthon: a letisztított arcbőrt minden este 10 %-os , reggel az 5%-os termékkel vékonyan bekenjük . Majd bőrtípus szerinti hidratáló krém használata szükséges.

Eredmény
Simább bőrfelszín, kisebb mimikai ráncok kisimulása, üdébb bőrkép, fiatalosabb kontourok.
Zsíros bőrök esetén csökken a faggyútermelés, a gyorsabb sejtcsere miatt a felszíni bőrlégzés növekszik, mely pubertás bőrök alap problémája. Így a gyulladásra való hajlam is csökken, ezáltal a zsíros, gyulladásra hajlamos bőrök is ápoltabb, egészségesebb bőrképet mutatnak.

Ellenjavallatok
Fényérzékenység, rosaceás bőrök.
Ha a kezelés ideje alatt, illetve a kúra után legalább 2 hétig erősebb Uv hatásnak nem tehetők ki a bőrök. Se természetes, se mesterséges változatban se.

Gyümölcssavas hámlasztó kúra ( 8 hét ) 36.000 Ft

További árak